Trasee

Traseu Family
Nivel începător
Vârsta minimă 7 ani, maximă 14 ani, numai însoțit de părinți sau tutori legali
Informații traseu

Descriere

Traseul începe de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, zona de start, apoi pe strada C.R. Vivu, până la podul Jelnei, acolo, după pod, la stânga pe str Ghinzii, iar după aprox. 500 m, înainte de cimitirul evreiesc se iese de pe asfalt în dreapta, se intră în pădure, se face o bucla prin pădure unde este puțină urcare și coborâre, apoi se revine pe strada Ghinzii pentru aprox 500 metri după care traseul o ia spre dreapta, strada Valea Ghinzii, spre lac, se face turul lacului, poligon, trecere peste râul Bistrița pe pasarela pietonală, strada Poligonului și intoarcerea la zona de finish, pe strada General Grigore Bălan, pietonal.
Lungime
10 Km
Timp mediu
1 oră
Diferență de nivel pozitivă
145m
Traseu Mediu
Vârsta minimă 15 ani
Informații traseu

Descriere

Traseul începe de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, zona de start, continuă pe strada C.R. Vivu, până la podul Jelnei, se vireaza după pod la stânga pe str. Ghinzii, iar după aprox 500 m, înainte de cimitir se iese de pe asfalt, se intră in pădure, începe urcarea, se urmează marcajele. După 6 km se iese din pădure, se continuă pe coama dealului până la km 13, unde este primul punct de alimentare și unde traseele se separă. Se urmează marcajele, traseul alternând cu deal/ pădure, iar la km 22 intâlnim al doilea punct de alimentare. După acesta, începe ultima urcare din concurs, coborârea pe traseul special amenajat din zona pârtiei de schi și revenirea spre zona de finish, pe centru, pietonal.
Lungime
34 Km
Timp mediu
2.5 ore
Diferență de nivel pozitivă
900m
Traseu Lung
Vârsta minimă 18 ani
Informații traseu

Descriere

Startul se ia comun cu tura medie, traseul separându-se la km 13, după primul punct de alimentare.

Se coboară pe drum de piatră spre localitatea Satu Nou, acolo se face trecerea spre domeniul dealul Negru, unde intrăm pe traseul Via Transilvanica pentru aproximativ 15 km, drum asfaltat, alternând padure/ deal. La km 26 o să fie al doilea punct de alimentare, după care urmeaza o zona de coborâre pana la intersecția cu drumul din Cușma. Acolo se urmează indicatoarele, se face o buclă pe drum forestier și se coboară în Cușma, se parcurge aprox 1 km pe asfalt. Apoi începe urcarea, spre pădure.

La km 40 traseul se întâlnește din nou cu cel mediu, de aici fiind comune până la finish. Se urmează traseul până la km 47 unde intâlnim al treilea punct de alimentare După acesta, începe ultima urcare din concurs, coborârea pe traseul special amenajat din zona pârtiei de schi și revenirea spre zona de finish, pe pietonalul Liviu Rebreanu din centrul orașului.

Localități străbătute: Bistrița, Ghinda, Satu Nou, Cușma,Unirea
Lungime
69 Km
Timp mediu
5 ore
Diferență de nivel pozitivă
2075m

Parteneri Bistrița Bike Marathon 2024